МикроАкаунт става дилър на Ag Leader за България

25 март 2015

 

Ag_Leader-ДисплеиBase_station

Ag Leader Technology e водещ американски производител на технологии за прецизно земеделие. Компанията, основана е през 1992 г. в САЩ. Първият продукт, който фирмата пуска на пазара, е система за измерване и картиране на добива за комбайни. Технологията е патентована и е най-точната в света – отклонението, което дава, е само между 1% и 3%. Не случайно с тази система производители като John Deere, New Holland, Case и други оборудват своите комбайни през последните 25 години още в завода. След създаването на монитора за добив, Ag Leader се развива много бързо и пуска на пазара GPS навигационни системи за водене в прави линии, системи за автоматично управление, модули за контрол на сеялки, пръскачки и много други. През 2014 г. Ag Leader е номер едно по продажби в САЩ и печели титлата за ТОП марка за прецизно земеделие на популярна американска агро-медия. Фирмата се гордее с най-богата гама от продукти за отрасъла.

Следим от няколко години развитието на Ag Leader и силно ни впечатли технологията за безжичен обмен на данни Ag Finiti, която американците са разработили – тя пести много време и премахва бариерата, на която не рядко сме свидетели, а именно трудността, която някои механизатори срещат при работа с модерните дисплеи в тракторите. Системата е лесна за инсталация – трябва единствено да се постави безжичния USB-адаптер в дисплея.  Освен това всички, предлагани от Ag Leader дисплеи, са от най-ново поколение с тъчскрийн и лесно за работа меню. Не на последно място са високият стандарт за техническо обслужване и двугодишната гаранция на продуктите.

Започнахме да работим с партньорите ни от САЩ още пролетта, но умишлено изчакахме достатъчно време, за да можем сами да тестваме продуктите, да ги внедрим при някои пилотни клиенти. Освен това увеличихме екипа си от сервизни инженери, като всички те преминаха обучение в академията на Ag Leader за Европа. Програмистите ни добавиха нови функционалности, за да могат клиентите ни да прехвърлят очертания на блокове, имоти и КВС между  софтуера Агро Офис® и дисплеите Ag Leader, които между другото ни впечатлиха с функционалности на фона на всички други марки навигации, когато ги „разучавахме“. Освен това Ag Leader акцентират на истинското прецизно земеделие – сеитба, торене и пръскане с променливи норми, използвайки резултатите от картирането на добива и др. Казвам истинското прецизно земеделие, тъй като всъщност това, което изброих, е същинското прецизно земеделие, а навигационните системи и автоматичното управление са само основата за неговото прилагане.