май 26, 2016

Агро Офис и Яра България

 

Ярa разраства бизнеса си в прецизното земеделие чрез придобиване на система за управление на земеделски стопанства

София – 23 Май 2016: Яра Интернешънъл АСА подписа споразумение с Българската фирма Микроакаунт ЕООД за придобиване на бизнеса им  в сферата на прецизното земеделие и софтуера за управление на земеделски стпанства в България и Румъния.

„Комбинирайки богатите познания на Яра в областта на хранене на растенията с широкото портфолио от продукти и услуги в сферата на прецизното земеделие и управлението на земеделските стопанствата, ние ще имаме уникална платформа, чрез която да осигуряваме устойчиви решения за увеличаване на печалбата на нашите клиенти. Освен това ние ще излезем далеч извън рамките на географския регион в който този бизнес към момента покрива“ – Терие Кнутсен ръководител на отдела “Crop Nutrition” („Хранене на културите“) в Яра.

Миналата година Яра представи нова стратегия за хранене на растенията ориентирана към фермера. Електронните инструменти и услуги като системата за управление на стопанството стават все по-важна част от модерното земеделие и Яра се стреми да засили позициите си в това направление.

„Ние искаме да бъдем фермерският партньор в храненето на растенията и да доставяме цялостни решения за растително подхранване, а не само торове. С увеличаване на нашето портфолио от електронни инструменти и услуги  ние можем да помогнем на земеделците да увеличат свята продуктивност и да подобрят качеството на добива, а и същевременно да допринесем за намаляване на вредното въздействие върху околната среда“ – каза още Кнутсен.

През годините Яра е инвестирала в изследване, развитие и иновации, за да превърне  конвенционалната – ориентирана към растенията агрономия и познанията си в областта на обработките и третирането в иновативен цифроф формат. Това става чрез разработването на инструменти и услуги за прецизно земеделие. Част от тези продукти и услуги са: Yara N-Sensor – специализиран сензор за торене с променлива норма, който оптимизира внасянето на азотни торове според актуалното състояние на растенията в различните зони на полето. Приложения за смартфтон създадени, за да идентифицират състоянието на хранителните вещества и дефицита в растенията. Лабораторията във Великобритания – Megalab (Мегалаб) или с други думи базата данни със знания на Яра, където почвените или листни анализи на земеделците се превръщат в цялостна препоръка и решение за хранене на растенията.


YaraBulgaria_Team

Георги Костов е новият регионален мениджър за България и Румъния и ще ръководи Яра България от офиса Варна, а същевременно Румъния с по-малък офис в Букурещ. Придобитият бизнес ще бъде интегрирана част от глобалнато подразделение – “Crop Nutrition” („Хранене на културите“).
Автор

Кристин Нордал , Връзки с обществеността
E-mail: kristin.nordal@yara.com

За повече информация:

Георги Костов – Управител,

Яра България

Телефон: 0894 722 201

E-Mail: georgi.kostov@yara.com

Владимир Николов – Търговски Директор,

Яра България

Телефон: 0888 668 300

E-Mail: vladimir.nikolov@yara.com

 

Яра – познанията, продуктите и решенията, които компанията развива –  правят бизнеса на земеделците, дистрибуторите и индустриалните клиенти по-печелишв и устойчив, докато в същото време предпазват природните ресурси, храните и околната стреда.

Нашите торове, програми за хранене на растенията и технологии – увеличават добива, подобряват качеството на продукцията и намаляват вредното въздействие на земеделието върху околната среда. Нашите индустриални решения, както и тези за предпазване на околната среда, подобряват качеството на въздуха, като редуцират емисиите от индустрията и транспорта и служат като основни съставки в производството на широка гама от продукти. Ние насърчаваме и прокламираме спазването на висока безопасност по време на работата на нашите служители, партньори и дистрибутори.

Основана през 1905, за да реши на нарастващия проблем с недостига на хранителни продукти в Европа, днес Яра оперира в цял свят с близо 13 000 служители и извършва продажби в повече от 150 държави.
www.yara.com

 

Digital agriculture image